Urządzenia i Akcesoria
Pudding migdałowy
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
40 g migdałów
-
500 g mleka
-
70 g masy marcepanowej pokrojonej na kawałki
-
1 szczypta soli
-
1 łyżeczka skórki otartej z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek
-
50 g kaszy manny
-
30 g dżemu morelowego plus dodatkowa ilość do dekoracji (ok. 6 łyżek)
-
20 - 25 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
-
12 moreli suszonych, bez pestek pokrojonych na 5 mm kawałki, do posypania
-
2 łyżki migdałów, w płatkach uprażonych na suchej patelni, do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
65.5 mg
Białko
7.8 g
Kalorie
1113.7 kJ /
266.2 kcal
Tłuszcz
11.1 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Węglowodany
37.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DESERY
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Jogurt Balans
2 godz. 10 min
Ryżowy pudding z herbatą
1 godz. 5 min
Bhapa doi - bengalski deser jogurtowy
1 godz. 40 min
Kokosowe miniserniczki
50 min
Serniczki pistacjowe z mango
2 godz. 30 min
Budyń z quinoa, sos malinowy
2 godz.
Szarlotka w kokilkach
1 godz.
Suflety orzechowe
1 godz. 30 min
Serniczki z wiśniami
45 min
Fondant czekoladowy z czerwonym pieprzem
35 min
Siemianka
20 min
Pudding truskawkowy
2 godz. 35 min